2012/08/08

Basilika-parmesan pasta

Tuhti ja raikas basilika-parmesan pasta 2-3 hengelle

Nälkä lähti!

Say Cheeze!

Pastaruoat - varsinkin tuorepastaruoat ovat siitä loistavia, että ne ovat a) helppoja ja nopeita valmistaa b) lähes aina hyviä ja c) jos tulee se "lähes hyvä" kerta vastaan, niin pasta on hyvää vaikka pelkästään. :)

Tällä kertaa ruokaa oli tarkoitus valmistaa kolmelle hengelle, mutta koska "pikku"veljeni päätti ilmestyä ruokapöytään kesken kaiken, niin lopulta ruokaa ei riittänyt kuin hänelle...

Valmistusaika kastikkeen suhteen oli noin 20 aktiivista hellan ääressä vietettyä minuuttia. Pasta kiehui minuutin. Erikoista ruoassa oli se, että jostain pakkasen perukoilta löytyi rotukarjan jauhelihaa. Vähän ihmettelen miksi rotukarjan lihaa pitää ylipäätänsä jauhelihaksi vääntää, mutta maultaan se oli kieltämättä aivan toisessa sarjassa verrattuna perus opiskelijaystävällisiin Rainbow-jauhelihoihin.

Ainekset

- Jauhelihaa 400 g
- Extra Virgin olive oil
- Parmesan juusto 50 g + 25 g koristeluun
- Basilikasuolaa / basilikaa ja suolaa 1 rkl
- Mustapippuria maun mukaan
- Basilikan lehtiä reilu kourallinen
- Lime 1 kpl
- Kerma 2 dl
- Hunaja 1 tl
(- Maizena 2 tl)

- Tuorepasta mallia Spaghetti 1 rasia (2 hengelle)
- Vettä suolattuna

Valmistus

1. Laita pannulle öljyä ja ruskista jauheliha.
2. Mausta basilikasuolalla ja pippurilla.
3. Kaiva ja purista limemehu hedelmälihoineen pannulle.
4. Sekoittele ja anna nesteiden haihtua lähes kokonaan.
5. Lisää kerma, raastettu parmesan juusto ja kokonaiset tai pilkotut basilikan lehdet.
6. Lisää maizena-suuruste pieneen määrään kylmää vettä.
7. Kuumenna jauhelihakastike kiehuvaksi ja lisää maizena.
8. Sekoittele muutaman minuutin ajan, pienennä lämpöä ja anna kastikkeen hautua hetken aikaa.
9. Keitä vettä, suolaa se ja laita pasta kiehumaan. Tämä tuorespaghetti valmistui siis minuutissa.
10. Valuta pastasta vesi pois ja lisää sekaan loraus öljyä.
11. Tarjoile ja lisää annokseen muutama basilikan lehti sekä raastettua parmesan juustoa maun mukaan.

Arvio ****


Tuhti, täyttävä ja erittäin loistava annos johon lime tuo mukavasti piristystä. Edelleen varaa ansaita se puuttuva tähti, kun joskus opin sitä täydellistä pastaa itse valmistamaan. :)
Äiskä teki vielä jälkkärin, niin ei tarvitsekkaan enää tänään muuta syödä!

Passionunelma



1 kommentti:

  1. Kuulostaa herkulliselta :) Ja varmasti myös maistuu herkulliselta :)

    VastaaPoista