2012/08/08

Melkein tavallinen nakkikeitto

Nakkikeitto 4 hengelle

Nakkikeittojen Don King

 

Nakkikeittojen kruunaamaton kuningas


Tavallisesta nakkikeitostakin saa jännän ääressä erinomaista, kun tähdet osuvat kohdalleen. Tästä keitosta erikoisen tekee siinä käytetty lihaliemi, joka jäi yli ribseistä. Liemi on ribsien keitinliemi, jonka äiskä kaikessa viisaudessaan otti talteen. Jos siis satutte valmistamaan ruokaa, jossa esivalmisteluihin kuuluu lihan (varsinkin luiden) keittäminen, niin ottakaa liemi talteen.

Kypsymisaika on vajaa tunti, ja itse valmistus on erittäin helppoa ja nopeaa.

Ainekset

- Nakkipaketti (Ei väliä mistä lihasta valmistettu)
- Perunoita n. 8-12 kpl
- Porkkanoita 4 kpl
- Sipulia 2 kpl
- Liha/kasvisliemikuutio
- Kokonaisia mustapippureita
- Rakuunaa 1 rkl
- Kuivattua ruohosipulia 2 rkl
- Vettä n. 1,5 l
- Keitinliemi ribseistä 0,5 l
(- Suolaa maun mukaan)

Valmistus

1. Laita vesi kiehumaan ja lisää lihaliemikuutio.
2. Kuori perunat, porkkanat ja sipulit, ja pailko ne kattilaan.
3. Pilko nakit ja ruskista ne pannulla.
4. Lisää lihaliemi ja nakit keittoon.
5. Lisää mausteet ja anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä.
6. Tarjoile ja sula.

Vaihtoehtoinen valmistus
- Hyvän keiton saa aikaiseksi ilman tällaista lientäkin, kun laittaa yhden liha/kasvisliemikuution sijasta kaksi, ja lisää vähän muita mausteita.

Arvio ****1/2

Tässä nakkikeittojen kuningas, prinssi, ferrari tai joku vastaava. Ruoka itsessään on helposti viiden tähden arvoinen, mutta tämän kyseisen version sisältämä lihaliemi vaati pohjalle toisen annoksen tekemisen, joten vastaavanlaisen keiton kokkaaminen on melko haasteellista ilman "pientä" vaivannäköä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti