2012/08/03

Grillilohta

Grillilohta 2-4 hengelle

Pidä lohi lohena

 

Helpommaksi ruuanlaitto tuskin enää voi tästä mennä

 

Tästä annos tosiaan ei voi valmistuksen osalta juuri helpommaksi mennä. Valmistumisaika on grilliä käyttäen noin 45 min, mutta itse valmistaminen vie maksimissaan 5 minuuttia.

Ainekset

- Lohifilee
- Suolaa
- (Sitruuna)pippuria
- Sitruunamehua
- Ruohosipulia
- Tilliä
- Grillimaustetta

- Foliota
- Öljyä

Ainekset (kastike)

- Turkkilaista jogurttia
- Currya
- Paprikamaustetta
- Suolaa
- Pippuria
- Grillimaustetta
- Valkosipulimaustetta
- Chilimaustetta
- Loraus sitruunamehua
- Tummaa siirappia 2 rkl
- Sokeria 1 rkl

- Se mitä mausteita käyttää ei ole tärkeää. Turkkilaisesta jugurtista saa lähes kaikkeen sopivan hyvän kastikkeen jo pelkästään. Pidän vahvoista mauista, joten sotkin jugurttiin reilusti kaikkea yllä olevia. Paras lopputulos syntyy kokeilemalla ja maistelemalla aina välillä.

Kiitokset alkuperäisestä ideasta kuuluvat Aleksille. :)

Valmistus

1. Repäise vähän kalaa isompi foliopala, muotoile siitä kuppimainen ja lorauta tilkkanen öljyä, jottei kala pala kiinni folioon.
2. Laita kala foliolle nahkapuoli alaspäin.
3. Ripottele yllämainitut mausteet kalan päälle.
4. Pirskottele vähän öljyä pintaan
5. Laita kala grilliin kypsymään miedolle lämmölle kunnes se on kypsä.

- Tämä yksilö kypsyi 45 minuutissa.
6. Sekoita turkkilainen jugurtti ja mausteet keskenään.
7. Tarjoa lisukkeiden kanssa ja nauti.


Vaihtoehtolisä valmistukseen
Suikaloi reilusti purjoa kalan päälle. Lohi ja purjo, enkä nyt tarkoita sitä joidenkin sunnuntaiaamun ystävää, sopivat loistavasti yhteen.
 

Arvio ***

 

 

Neutraali kolme tähteä, koska kalaruoista on niin vähän kokemusta. Lohi on helppo kala valmistaa ja sen kanssa on vaikea epäonnistua. Kala maistui kalalta, eli maassa kaikki hyvin. Kuten sanottua, niin konstailematonta perusruokaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti