Tervetuloa seuraamaan alkanutta matkaani eräiden elämän osa-alueista tärkeimpien eli ruoan ja juoman parissa.
Blogin ajatuksena on toimia ruokapankkina, reseptivihkona ja arvostelupaikkana omille pöperöilleni ja keitoksilleni. Lisäksi kerron rehellisen mielipiteen ravintoloista, joissa käyn nauttimassa elämästä.
Oma taustani:
Olen 24-vuotias liiketalouden opiskelija alkujaan Riihimäeltä. Normaalisti asun ja opiskelen Lahdessa, mutta tällä hetkellä vietän "kesälomaa" kotitalossani Riihimäellä.Kuten blogin aiheesta voi päätellä, ruoka - varsinkin hyvä ruoka on ollut aina lähellä sydäntäni, mutta vasta muuttaessa opiskelujen perässä yksin asumaan on ruoanlaiton merkitys kasvanut vielä tärkeämmäksi. Ensinnäkin siksi, että hyvän ruoan ansiosta oma elämä on paljon mielekkäämpää ja mikä tärkeämpää, sen ansiosta voin tarjota rakkaille ja ystäville jotain (yleensä jopa ihan hyvänmakuista) ruokaa arjen maksalaatikoiden rinnalle.
Nautin kaikenlaisesta ruoasta ja ruoanlaitosta, koska mahdollisuudet ovat rajattomat. Olen vuoden aikana kerennyt jo muutaman aterian valmistamaan ja syömään, mutta en ole vielä kertaakaan tehnyt samanlaista annosta. (Siitäkin syystä on ehkä ihan hyvä kirjata niitä muistiin... :)
Minkäänlaista koulutusta ruoanlaittoon minulla ei ole enkä juurikaan valmista ruokaa muiden reseptien ja kirjojen mukaan, vaan kaikki mitä teen on peräisin omista ajatuksista ja kulloisenkin mielentilan aiheuttamista kokemuksista. Tarkoituksena on alkaa täydentämään osaamispankkia ja kartuttamaan taitoja muiden kuin omien kokeilujen kautta, mutta kuten elämässä muutenkin, välillä on hyvä edetä rauhassa.
Ruoanlaittotaidon kartuttaminen on mielenkiintoista ja haastavaa, mutta joka kerta, kun huomaa itse tai jonkun toisen nauttineen luomuksista voi todeta onnistuneensa. Ruoka on matka elämään. Matkalle mahtuu onnistumisia ja epäonnistumisia. Kaikesta kuitenkin oppii, sillä jos ei halua oppia - miksi edes yrittää?
Ystävät ovat aina tervetulleita syömään! <3
-Ville
Perusteet ennen estetiikkaa :P |
(Ainekset)
- Valmis piirakkapohja
- Purkki kuohukermaa
- Mansikoita
- Suklaata
- Sitruunamehua pohjan kostuttamiseen
(Valmistus)
1. Kostuta piirakkapohja
2. Perkaa mansikat
3. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi
4. Lisää mansikat kermaan ja sekoita
5. Levitä pohjalle ja raasta suklaa päälle
(6. Jäähdytä hetki tarpeen mukaan)
Valmis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti